Rekommenderade seglarkläder

Vi får ofta frågan om vilka kläder barnen skall ha i seglarskolan. Naturligtvis beror det på vädret och varierar från dag till dag. En underbar sommardag räcker det med badkläder och en seglarväst utan krage i rätt storlek. Passformen och att den sitter stadigt är viktigare än viktangivelsen. Nästa dag är det kallt och blåsigt och det bästa är en våtdräkt. Nedan kommer våra rekommendationer på bra utrustning. Se det som förslag.

 

SEGLARVÄST

Det viktiga är att du har en seglarväst utan krage. Detta är ett bra alternativ. Flytväst med dragkedja i sidan. Ficka med karborre fram och justerbart midjebälte med dubbel kardborreknäppning.

 

VÅTDRÄKT BARN

Det är alltid skönt med en våtdräkt även en bra sommardag. Största storleken är 128 cm.

 

VÅTDRÄKT JUNIOR

Detta är bra basmodeller för svensk sommar. Du kan köpa till långa ärmar. Förstärkta knän på den långa och en variant med korta ben som kan vara skönt en varm dag. Tänk på att långa ben och ärmar skyddar för maneter.

Det finns fler modeller HÄR.

 

TILL FÖTTERNA

Som Emil sa; Huvudsaken är att man håller sig torr om fötterna! Torr lär du inte bli, men det är skönt att inte frysa om fötterna.

Det finns många skor/stövlar att välja bland. Undvik vanliga stävlar då de tar in en massa vatten och kan vara en säkerhetsrisk. Köp gärna en sko/stövel som går lite längre upp utan för mycket detaljer som är ivägen. Det är skönt när man kränger. Det går naturligtvis även att segla i ett par gamla träningsskor.

Våra fötter är väldigt olika. Pröva dig fram och titta tex HÄR.

 

TILL HÄNDERNA

          

Speciellt när det blåser lite mer i fortsättningskursen kan det vara skönt med ett par handskar. Den vänstra är varmare och den högra stickad och doppad i greppvänlig nitril.

Exemplena kommer från Båhts i Göteborg. Hälsa att ni kommer från ÖSS om ni handlar där. Det tjänar vi på när vi köper saker till klubben!